Nieuws

Rikkoert Schoonhovens Silverhuys wil ambacht laten zien in nieuwe interieur

Rikkoert Juweliers is genomineerd voor de ondernemersprijs Midden Holland in de categorie detailhandel & horeca. Samen met nog twee kandidaten zijn zij in de race voor de 1e prijs. Op 14 januari 2019 wordt deze prijs uitgereikt. Daarnaast begint half januari ook de verbouwing van de twee monumentale panden aan de Haven te Schoonhoven. Het interieur van Rikkoert Silverhuys wordt ingrijpend vernieuwd. Half maart 2019 is de verbouwing van het Silverhuys klaar en zullen de sieradencollecties en de collectie groot zilverwerk op andere wijze worden gepresenteerd.

Het nieuwe interieur krijgt een eigentijdse look. Een van de grote veranderingen wordt de open trapconstructie. Zo wordt de bovenverdieping meer bij de benedenverdieping betrokken. ‘De trap nodigt de klanten uit om boven een kijkje te gaan nemen’ legt eigenaar Ab Rikkoert uit. ‘Ook wordt het zicht van buiten naar binnen opener, geen gesloten etalage meer’.

Een ander uitgangspunt voor het nieuwe interieur is het ambacht achter de producten. ‘We vinden het belangrijk dat de klanten het verhaal van de unieke sieraden kunnen beleven, vertelt Ab Rikkoert. ‘Door bij de items achtergrondinformatie te plaatsen en bewegende beelden van het maakproces in de winkel te tonen, komt dit goed naar voren’.

In de Lente editie van OnderNamen Lopikerwaard is meer te lezen over de verbouwing van Rikkoert Schoonhovens Silverhuys. Ook zal de bijeenkomst medio april bij de juwelier plaatsvinden.