Nieuws

Openbare AED op bedrijventerrein Tappersheul

Op vrijdag 25 januari 2019 is op bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater een openbare AED met buitenkast in gebruik genomen. Opdrachtgever is BIZ vereniging ViTap (Vitaal Tappersheul). ViTap is de parkmanagementorganisatie die toeziet op het werkbaar en ordentelijk houden van bedrijventerrein Tappersheul. Schoon, heel en veilig zijn hierin de belangrijkste begrippen.


De AED is geplaatst op het kruispunt Wilgenweg/Kastanjeweg, ter hoogte van BIT Hotmelt Technology. Deze centrale locatie is vanaf elk bedrijf op Tappersheul binnen circa 1 minuut bereikbaar, waardoor het mogelijk is om binnen 6 minuten levensreddend op te kunnen treden.

Het is de eerste AED in Oudewater op het buitenterrein die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, beschikbaar is voor iedereen. De AED is aangemeld bij HartslagNu, zodat de medewerkers van alarmnummer 112 direct burgerhulpverleners die in de buurt zijn kunnen attenderen op deze AED. ‘Qua veiligheid een waardevolle aanvulling op Tappersheul’, aldus voorzitter Piet Six.