Column

‘Omdat mensen schitterend zijn!’

‘…Trouwens we zijn momenteel aan het wisselen’ zei Danny terwijl hij opstond van de koffiebar, die sinds 2017 de centrale vierkante meters van onze winkel siert. ‘Er komen nieuwe columnisten aan het woord in Ondernamen, wil jij ons een kijkje in je ondernemersleven geven?’
‘Ehm, oké, leuk…’ was mijn eerste reactie. ‘Gaaf dat je het vraagt, ik kom er bij je op terug’ was de tweede en de derde is nu geen geheim meer, hier is ‘ie dan: mijn eerste column!

Uiteraard ben ik netjes opgevoed en heb ik geleerd “u” te zeggen, maar omdat ik het veel persoonlijker vind ga ik in de columns toch tutoyeren.
Nu we het over “persoonlijk” hebben zal ik gelijk maar even iets meer ter introductie over mezelf vertellen.

Ook al is de kans groot dat we elkaar al eens ontmoet hebben, tijdens één van de goed georganiseerde en met inspirerende energie omgeven Ondernamen-meetings of misschien wel in onze winkel in “Oudewater City”, is het ook niet ondenkbaar dat we elkaar nog nooit begroet hebben. Na die nette opvoeding ben ik in de maatschappij beland als goudsmid om op mijn 23ste de juwelierswinkel van Oudewater over te nemen. Het jaar 2000 was destijds net anderhalve maand jong.

Over de manier waarop ik de dingen ervaar die ik meemaak en over de (business)plannen die ik maak kun je de komende tijd op deze plek één en ander lezen.

‘Omdat mensen schitterend zijn!’ is mijn lijfspreuk. Deze zul je vast nog een keer voorbij zien komen. Het is de overtuiging en drijfveer die me dagelijks in beweging zet.

Super gaaf trouwens dat je al tot hier gekomen bent in dit verhaal… Ik zal maar eerlijk opbiechten dat ik zelf geen trouwe ‘lezer’ van dit magazine ben, doorbladeren en plaatjes kijken doe ik overigens wel!!

Het thema van deze uitgave is: ‘terugblikken en vooruitkijken’ of ik daar misschien een beetje bij aan kan sluiten?
Ja hoor; vooruitkijken doen we dan via dit intro naar de komende columns.
En met betrekking tot terugblikken zou ik graag iets zeggen over mijn algemene ervaring en beschouwing op het begrip ‘verkopen’. Je kom hier zoveel verschillende stijlen van tegen, soms is het ‘dozen schuiven’ of ‘overtuigen’ of ‘adviseren’, maar de mooiste manier vind ik ‘enthousiasmeren’! Dat is hoe ik zelf alles graag doe. Ook ‘columneren’.

Adriaan Reijersen